Aceste fursecuri sunt speciale, sunt un desert fin, rafinat, de efect pe orice masa festiva. Cu aceste fursecuri in mod siguri va veti surprinde invitatii.
Ingrediente:
- 5 oua
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- 10 linguri faine
- rahat
- esenta de vanilie sau zahar vanilat
- optional 2-3 linguri apa de flori de portocal
Mod de preparare:
Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar.
Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, iar apoi
aromele.
Se ia cu lingura si se pune pe hartia de copt (pe care eu am uns-o
putin, dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava
unsa. Daca aluatul
nu se intinde il mai ajutati voi putin cu lingura. Se coc in cuptorul
incins la 375`F sau 190`C pentru cam 5 minute sau pana marginile se
bronzeaza usor. In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula, se aseaza
cite o bucatica de rahat in mijloc si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu