marți, 3 decembrie 2013

Prajitura cu cocos

  O reteta simpla, gustoasa si care te va scoate din orice incurcatura pentru ca se face rapid. Se poate face si de post inlocuind laptele cu apa sau lapte de soia si eliminand ouale






Ingrediente:

  • 1 cana fulgi nuca de cocos 
  • 1 cana faina 
  • 1 cana zahar 
  • 1 cana lapte de vaca/lapte de soia/apa 
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta vanilie
  • 2 oua (leaga mai bine compozitia)

Mod de preparare:

     Este in regula sa folosim aceeasi cana la cantatrirea ingredientelor. Pentru o cana de 250 ml este suficienta o tava de 20x20 cm.
     Intr-un vas se amesteca toate ingredientele uscate: fulgii de cocos, faina, praful de copt si zaharul. In alt vas se bat ouale bine cu mixerul sau cu telul si se adauga alternativ amestecul de faina cu fulgi de cocos si laptele pana cand se termina. La final adaugam si esenta de vanilie sau zaharul vanilat si amestecam.
     Ungem o tava cu putin ulei si o tapetam, cu hartie de copt si adaugam 3/4 din aluat, nivelam bine. In restul de aluat adaugam cacaoa si amestecam bine sa se omogenizeze si adaugam peste  aluatul din tava.
     Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 min. Inainte de a o scoate facem testul scobitorii: bagam o scobitoare in prajitura si daca aceasta iese curata atunci prajiturica e gata, daca mai are urma de aluat mai lasam puitn la cuptor.
   Este foarte important sa o lasam sa se raceasca complet inainte de a o taia pentru ca avand o consistenta umeda are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda greu de tava.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu