duminică, 12 ianuarie 2014

Prajitura ”Tavalita”



Ingrediente:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
Pentru glazura:
  • 200gr zahar
  • 200 gr margarina Rama Maestro
  • 100 ml lapte
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • 200 gr nuca de cocos
Mod de preparare:

     Albusurile se bat spuma tare dupa care se adauga zaharul putin cate putin si se bate pana se topeste (ca la pandispan). Galbenusurile se adauga peste albusuri pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca de jos in sus.
     Blatul se coace in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei timp de 15-20 minute in cuptorul preincalzit la foc mediu.
     Dupa ce s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa care se poate taia in cuburi mici.
     Pentru glazura amestecam intr-un vas termorezistent laptele cu zaharul, margarina si cacaoa si se pun pe foc pana se topesc si incep se fiarba. Se inchide focul, se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.
      Cu o furculita luam un cubulet de blat, il trecem prin glazura (nu il tinem mult pentru ca se inmoaie repede) apoi prin il tavalim prin nuca de cocos. 

Nota: Folositi cate putina nuca de cocos pentru tavalit pentru ca se imbiba repede cu glazura si se murdareste, lucrandu-se greu cu ea dupa aceea.

Pofta buna! 

        






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu