duminică, 12 ianuarie 2014

Rulada cu mere



Ingrediente:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina calitate superioara
  • 6 linguri zahar (4 linguri pentru aluat si 2 linguri pentru mere)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 mere de marime medie
  • coaja rasa de lamaie  (optional)
  • scortisoara macinata(optional)

Mod de preparare:
      
      Merele se curata de coaja si de samburi, se dau prin razatoarea mare, se scurg bine si se amesteca cu cele 2 linguri de zahar, scortisoara sau coaja de lamaie dupa gust. Pe o tava de cuptor se pune hartie de copt si se aseaza uniform merele sa acopere toata suprafata.
     Acum facem aluatul: 
      Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma tare cu mixerul iar galbenusurile se bat cu restul de zahar pana se albesc. La galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu mixerul. Albusurile se incorporeaza la compozitia de mai sus amestecand usor de sus in jos ca sa nu iasa aerul din spuma. Se toarna aluatul in tava si se intinde uniform peste mere. Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute; este gata cand se rumeneste putin iar cand atingeti suprafata blatului nu ramane aluat pe deget.
      Se rastoarna rulada pe un prosop in asa fel incat sa vina cu hartia in sus, se dezlipeste usor hartia de pe fata ruladei si se ruleaza cu ajutorul prosopului cat este inca fierbinte (cand se raceste aluatul isi pierde din elasticitate). Se ruleaza strans si se lasa deoparte sa se racoreasca.

   Dupa ce s-a racorit se taie felii si see poate servi cu orice fel de glazura sau simpla cu zahar pudra cum am  facut eu.



    Pofta buna!                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu