duminică, 18 mai 2014

Papanasi

  




 Oare acest fel de mancare mai are nevoie de prezentare? Parerea mea este ca nu, in intalnim in meniul oricarui restaurant indiferent de numarul de stele detinut. Este un desert delicios, poate fi servit cu orice fel de topping sau cu toate toppingurile preferate la un loc, nu exista o regula.

Ingrediente:
  • 500gr branza de vaci simpla
  • 2 oua
  • 200gr faina calitate superioara
  • 100gr zahar
  • un vartf lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 1fiola esenta de vanilie 
  • dulceata, smantana, inghetata
Mod de preparare: 
       
      Intr-un bol punem branza si ouale, adaugam zaharul, sarea, esenta de vanilie si bicarbonatul de sodiu. Amestecam compozitia cu lingura pana se topeste zaharul (in medie 10-15 min sau mai putin). Adaugam faina si amestecam la fel tot cu lingura. Nu bagam mana in aluat pentru ca mai mult ne vom enerva, este foarte lipicios dar nu mai adaugam faina pentru ca altfel nu vom mai avea papanasi fragezi si pufosi. 
   Pe blatul de lucru punem mai multa faina si peste ea compozitia de papanasi cu ajutorul lingurii. Nu framantam ci doar adunam aluatul si ii dam forma rotunda cu ajutorul mainilor infainate. Aluatul obtinut il impartim in 8 bucatele uniforme din care mai taiem o bucatica mica pentru capacul papanasilor.
     Acum formam papanasii - din bucatica mica formati o bila, din cea mai mare formati cu mainile la fel o bila mai mare. Apoi o puneti pe masa presarata cu faina si infigeti degetul in mijloc, rotiti usor aluatul imprejurul degetului ca sa largiti gaura.

      Intr-o tigaie adanca incingeti mai mult ulei, adugati cativa papanasi (ei vor creste la prajit) si lasati sa se rumeneasca bine pe o parte si apoi se intorc pe partea cealalta; se rumenesc foarte repede. Dupa ce s-au rumenit ii scoatem pe servetele absorbante si ii asamblam.
     Pe fiecare papanas punem o lingura de dulceata apoi 1-2 linguri de smantana si capacelul (biluta de aluat).

      Sunt deliciosi, va veti indragosti de ei de la prima degustare!
     Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu