duminică, 18 mai 2014

Pui Valdostana

  


          O reteta clasica italieneasca rafinata, plina de savoare si foarte consistenta,ideala mai ales pentru cei care au un regim low-carb. Este o reteta mai complexa asaca o sa incerc sa redau cat mai in detaliu pasii prepararii prin fotografii. Nu este greu de realizat, necesita doar atentie si putina experienta in bucatarie. Am facut acest preparat de cateva ori pana sa ma hotarasc sa il postez pe blog inspirata fiind de Bucataria lui Florian. Acestea fiind spuse.....sa trecem la treaba


Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • o ceapa potrivita
  • 200-300 gr cascaval (simplu sau afumat)
  • 4 felii mari de sunca
  • 200 gr ciuperci (o conserva)eva
  • 1 ceasca smantana
  • 250 gr pasta de rosii (cam o cana)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 pahar bere sau vin alb
  • sare, piper, cimbru
Mod de preparare:

   Impartim pieptul de pui in doua bucati apoi fiecare bucata se cresteaza pe mijloc in forma de fluture, le condimentam cu sare si piper si un strop de ulei de masline apoi le punem pe gratar 3-4 minute pe fiecare parte.


  Alaturat pregatim o tigaie mai adanca in care punem cele 3 linguri de ulei de floarea soarelui la incins peste care vom pune ceapa taiata solzisori la calit, urmata de ciupercile feliate pentru 5 minute.
    Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa si ciupercile si-au lasat putina zeama e randul berii sau vinului sa isi faca treaba pana se evapora alcoolul. Eu am folosit bere....e nebunie de arome.

    Dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam rosiile (din cantitatea de pasta de tomate oprim separat 2 linguri pe care le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei de masline si putin cimbru pentru decor ) lasam sa scada sosul dupa care oprim focul, adaugam smantana si amestecam sa se omogenizeze bine sosul.

     Intr-o tava termorezistenta turnam sosul pregatit anterior peste care asezam bucatile de piept de pui. Acoperim puiul cu felii de sunca, cascaval, sos de rosii (cel pregatit pentru decor) si iar cateva bucatele de cascaval la final. Dam tava la cuptor pana se topeste frumos cascavalul.

     Se poate servi ca atare sau acompaniat de garnitura si/sau salata preferata. Pentru noi a fost suficient asa simplu.


    Pofta buna!                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu