luni, 21 iulie 2014

Paste cu pui si sos de rosii


       Nu stiam ce sa gatesc zilele acestea, voiam sa fie ceva gustos, usor de preparat, sa nu necesite mult timp petrecut in bucatarie mai ales in perioada aceasta caniculara si mai ales sa poata fi papat si printesa mea de 1an si jumatate. Am dat o raita prin piata si am vazut undeva intr-un colt un ”nene” cu o ladita si mereu sunt curioasa sa stiu ce au acei oameni in ladita pentru ca stiu ,de cand eram un tanc, ca acolo stau de obicei oamenii de la tara care vand produsele proprii. Asa ca am apropii si ce imi va d ochii? Rosii, frumoase, rosii, parfumate, pline de pamant.....rosii proaspete de tara si mi-a venit ideea instantaneu: paste cu sos de rosii proaspete. A iesit o minunatie, ne-a placut foarte mult la toti, printesa si-a mancat toata portia cu toate ca nu este mare amatoare de paste.....papilele gustative erau in extaz si pentru prima data nu s-a servit ketchup la pastele cu sos rosu, nu a fost nevoie era o aroma unica, nu merita sa o stricam cu aroma de ketchup, fie el si de casa!

Ingrediente:
  • 300 gr paste
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa de marime medie
  • piept de pui sau curcan, noi am folosit de gaina de tara
  • cascaval sau cas de vaca
  • sare, piper
  • 4-5 catei de usturoi sau dupa gust
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita oregano
  • ulei de masline
Mod de preparare:
  Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Taiem cubulete mici pieptul de pui si il punem la fiert. Oparim 1-2 minute rosiile pentru a le curata de coaja mai usor. Rosiile curatate de coaja se dau prin razatoare, curatam si tocam ceapa fin. Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim putin ceapa, adaugam carnea de pui fiarta si scursa de apa lasam 2-3 min si amestecam continuu ca sa se amestece aromele dupa care adaugam sosul de rosii si lasam sa fiarba pana scade. La final condimentam cu sare, piper, oregano, busuioc, adaugam si usturoiul zdrobit si mai lasam 3 minute pe foc, timp in care dam cascavalul sau casul prin razatoare. Scurgem pastele si le clatim cu apa calduta, le adaugam peste sos si amestecam astfel incat toate pastele sa fie imbracate in sos. Adaugam la final casul si amestecam cu grija. 
   Asezam pastele frumos in farfurii si incercam sa facem poza pana nu dau iama teroristii, care oricum au stricat poza dar zambetele de satisfactie de pe fetele lor mi-au sters orice urma de parere de rau...
  Cu siguranta voi repeta experienta si atunci voi reveni cu mai multe poze! Sper sa va placa la fel de mult pe cat ne-au placut si noua!

Pofta buna!                         
  

2 comentarii:

  1. Felicitări!
    O rețetă gustoasa, cu siguranță.
    La cât mai multe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Promit sa incerc sa va surprind cu retete care mai de care mai gustoase si mai usor de realizat, pentru ca stiu ca nu toti avem timpul necesar pentru a sta in bucatarie!

      Ștergere