sâmbătă, 26 iulie 2014

Savarine

 
   O reteta foarte usoara cu efect maxim, sunt precum cele de la cofetarie dar cu difeernta ca stii exact ce contin si sunt facute de manuta ta. Nu mi-am imaginat ca se fac atat de usor si pentru asta ii multumesc Jamillei

Ingrediente:

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 150 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 400 ml apa (pentru sirop)
  • 150 gr zahar (pentru sirop)
  • esenta de rom
  • frisca batuta
  • gem/dulceata/jeleu

Mod  de preparare:
     Faina se pune intr-un bol incapator. Drojdia si zaharul se amesteca cu laptele separat pana se topesc si se pun peste faina; se adauga ouale si uleiul. Se amesteca cu o lingura pana se incorporeaza toate ingredientele apoi se pune sarea si se continua amestecarea timp de inca 5 min. Aluatul este unul lipicios precum cel de cozonac. Se acopera bolul si se lasa sa creasca timp de 30 min, timp in care el isi va dubla volumul.

     In acest timp preparam siropul astfel: intr-un vas punem apa si zaharul si lasam pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Dupa ce a inceput sa fiarba mai lasam sa dea in 2-3 clocote si luam de pe foc. Adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca.

     Dupa ce timpul pentru dospit s-a scurs luam din aluat cu lingura si umplem formele de savarine pe 2/3 din inaltimea lor, aveti grija aluatul este lipicios ajutati-va de inca o lingurita ca sa nu aveti probleme.

    Dupa ce am umplut toate formele le mai lasam inca 15 min timp in care aluatul va creste frumos si bagam la cuptorul preincalzit pentru 20-35 min in functie de marimea formei, la mine au fost suficiente 25 min.


    Se scot savarinele din forme si se taie un capacel dar nu de tot si se lasa sa se raceasca complet.

    Dupa ce s-au racit se dau prin siropul rece si se lasa deoparte pentru 10 minute pentru a se absorbi tot siropul. 

   La final se umplu cu frisca batuta, se orneaza capacelul cu gem/jeleu/dulceata si se dau la rece pentru cateva ore.


  Pofta buna!                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu