sâmbătă, 2 august 2014

Pizza rapida (la tigaie)



    Tin sa ii multumesc Bucatarului Maniac pentru aceasta reteta minunata. Ceva mai simplu de atat nu se poate. Pizza se face rapid, in 15 minute este gata, nu necesita mari cunostinte in ale bucatariei deci pentru incepatori este bestiala si mai mult de atat - nu se foloseste cuptorul ceea ce pe canicula asta e mana cereasca.

Ingrediente pentru 2 pizza:
  • 150-200gr faina (1 cana)
  • putina drojdie
  • putin zahar
  • sare
  • ulei
  • apa calduta
  • topping: sos de rosii, salam, sunca, ardei, masline, ciuperci, cascaval etc.
Mod de preparare:
    Se amesteca drojdia cu putina apa calduta si zaharul, se amesteca pana se topeste si se adauga peste faine, se pune si un praf de sare si se amesteca adaugand apa calduta treptat pana cand rezulta un aluat usor de framantat. Se ung mainile cu ulei si se continua framantarea aluatului pana ce nu se mai lipeste de maini si devine elastic. Se lasa deoparte pana pregatim ingredientele pentru topping.
     Se unge o tigaie cu ulei, se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul pana ajunge la marimea tigaii. Grosimea aluatului o sa fie cam de 5mm, mie imi place blatul mai crocant, dar daca il preferati mai pufos puteti lasa coca sa cresca mai mult si sa intindeti foaia mai groasa. Peste blat punem sosul de rosii, salamul, sunca, maslinele, ciupercile si cascavalul, stropim cu putin ulei de masline punem capacul si dam pe aragaz la foc mic pentru cateva minute. Dupa 3-4 minute verificam daca blatul e copt, ridicandu-l putin cu o paleta, daca nu este suficient de copt mai lasam 2-3 minute daca nu luam de pe foc. Chiar daca nu este topit cascavalul/mozzarela in totalitate dar blatul este copt nu va faceti probleme ea va continua sa se topesca si dupa ce o scoateti din tigaie. Deci cu tot cu pregatirea ingredientelor nu stiu daca dureaza mai mult de 10-15 minute, iar gustul ne da endorfinele peste cap!

Pofta buna!                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu